Доктор Євген Комаровський пояснив, як правильно зберігати і готувати куряче м'ясо, щоб воно не стало джерелом харчового отруєння. Відповідний пост з'явився на його сторінці в соцмережі Instagram.

Перш за все потрібно слідкувати за чистотою, а особливо під час приготування їжі. Доктор закликає обов'язково мити руки, дошки для нарізання, ножі, холодильник і контейнери для зберігання.

Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube
Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube

Як сиру, так і готову курятину можна зберігати у холодильнику при температурі 5°С або нижче протягом 2-3 днів. За умови, якщо інше не вказано на упаковці продукту. Фарш з домашньої птиці можна зберігати не більше 1 дня. 

Курятину слід готувати дуже ретельно. Комаровський радить завжди готувати куряче м'ясо доти, поки воно не перестане бути рожевим зсередини. Найтовстіша частина м'яса повинна сягати 75 °С на харчовому термометрі. 

Популярні новини зараз

У Львові двоє ув'язнених зважилися на втечу з колонії - дві роби, гавкіт собак і колючий дріт

Найсильнішими відьмами стають ці знаки Зодіаку — дізнайся, чи володієш таємними магічними здібностями

На Тернопільщині коронавірус осиротив цілий клас - улюблена вчителька більше не повернеться до школи

У Києві вогонь охопив огидну квартиру, пожежники оніміли від побаченого: "Жбурляли просто у вікно"

Показати ще

Зберігати сире куряче м'ясо потрібно окремо. Тому відділяйте курятину від інших продуктів в холодильнику і під час приготування. Слідкуйте, щоб курячий сік не контактував з іншими продуктами. 

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський розповів про лікування забою від удару чи падіння — як рятуватися і чого не можна робити

Як повідомляв портал "Знай.uа", Комаровський дав поради "очищення" при отруєнні: чи допоможе звичне активоване вугілля

Також Знай.uа" писав, Комаровський пояснив, у якому віці можна визначити ліворукість у дитини - "Ворожіння на кавовій гущі"