Не кожен знає, як правильно поводитися після отримання забою при ударі чи падінні. Доктор Євген Комаровський професійно пояснив, що робити у таких випадках, а що категорично заборонено. Відповідний допис опубліковано на сторінці Комаровського в Instagram.

У першу чергу доктор Комаровський пояснив, що таке забій. Це закрите механічне пошкодження тканин або органів. Головна особливість забиття полягає у тому, що немає видимого порушення цілісності шкіри. Вони зазвичай виникають при ударах та падіннях.

Забій ноги, фото: instagram.com/doctor_komarovskiy
Забій ноги, фото: instagram.com/doctor_komarovskiy

Місце забою:

  • болить;
  • при русі починає боліти ще більше;
  • набрякає;
  • може змінити колір (посиніти, почервоніти).

При забитті у тканинах відбуваються численні крововиливи, розриви тканинних волокон.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Невідкладна допомога полягає у наступних 4 кроках:

1. Підвищене положення.

2. Здавлююча пов'язка — накласти не менш, ніж на 10 хвилин.

3. Холод — одночасно з пов'язкою та після неї.

4. Спокій — обов'язково, коли від руху різко посилюється біль.

Євген Комаровський, скріншот: YouTube
Євген Комаровський, скріншот: YouTube

Категорично заборонено:

  • розтирати забите місце;
  • прикладати зігрівальні компреси протягом 48 годин після забиття.

Однак, через 48 годин після забиття можна і навіть потрібно прикладати зігрівальні компреси. Застосовувати їх слід протягом 2-3 днів, 3-4 рази на день, протягом 10-15 хвилин. Слід пам'ятати, що ви ніколи не можете бути впевнені, що крім забиття на місці удару чи падіння немає більше нічого серйозного.

Обов'язково звертайтеся по медичну допомогу у наступних випадках:

  • якщо сталося забиття живота чи попереку;
  • зберігається інтенсивний біль у забитому місці;
  • біль з часом посилюється;
  • біль стає різким при рухах;
  • різко виражений або наростальний набряк місця забиття.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Польщі затримано колишнього голову "Укравтодору" Славоміра Новака. Про це повідомив прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін. Новака підозрюють в корупції, управлінні організованою злочинною групою і відмиванні грошей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", літні хвороби: Комаровський розповів, як боротися з сонячними опіками і тепловими ударами. Більше всіх схильні до "сонячних хвороб" діти і літні люди, але дорослим також варто берегтися

Також Знай.uа" писав, молодий Данилко розповів про створення образу Вєрки Сердючки – "Якось "зловив" провідницю… ". Артист у програмі "Вибрики" розповів про те, як він став найвідомішою провідницею всіх часів. Короткий відеоролик, знятий приблизно у 1998 році, з'явився у соціальній мережі Facebook.