Фахівці з Університету Сарагоси в Іспанії прийшли до висновку, що COVID-19 здатний нашкодити тільки певним людським органам. У числі таких легкі, печінка, нирки, серце і нервова система. Про це повідомив Chaos.

Читайте Знай в Google News!

Результати цього відкриття були опубліковані в журналі Chaos. Воно дозволить прискорити розробку препаратів, що запобігають поліорганну недостатність і смерть пацієнтів. Щоб проникнути в організм коронавірус взаємодіє зі специфічним білком під назвою ангіотензинперетворюючий фермент 2 (ACE2).

Рецептор є в багатьох клітинах організму, проте патоген вражає органи вибірково, що вказує на існування ще невідомого механізму зараження тканин.

COVID-19, скріншот: Youtube
COVID-19, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вчені зуміли розробити математичну модель, за допомогою якої виявили 59 білків, що діють як основні активатори і впливають на інші органи людини.

Ланцюжок взаємодій викликає зміни в білках, що знаходяться за межами легенів, що впливає на вразливість органів для COVID-19. Тому смерть можна буде уникнути завдяки препаратам, які будуть націлені на ці ланцюжки і допоможуть уникнути поліорганної недостатності від коронавірусу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені NASA виявили гігантську" гламурну " планету, не вистачає тільки стразів.

Як повідомляв "Знай.ua", не бачать червоного і розрізняють 25 відтінків сірого - очі кішок не залишають шансу людям.

Знай.ua писав, що пожежі в Чорнобилі виявилися продуманою диверсією: опубліковані знімки з космосу.