Відомий український педіатр Євген Комаровський розповів про те, як важливо підготувати дитину до школи. І це стосується не тільки інтелектуального розвитку, а й психологічних аспектів. У тому числі це можна зробити в ігровій формі.

Рекомендації доктор опублікував в пості Instagram.

Читайте Знай в Google News!

"дитина навчилася рахувати і читати? Цього недостатньо. Крім інтелектуально розвитку необхідна психологічна підготовка до школи. Потрібно навчити дитину вчитися, і звичайно-піклуватися про себе", - стверджує Комаровський.

Педіатр закликає не вимагати від дитини занадто високих результатів відразу, адже навчання є забігом на довгу дистанцію. Особливо це стосується першого року в школі.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Важливо навчити дитину дотримуватися кордонів. Це стосується речей. Це стосується і відносин з дітьми та вчителями. Потрібно розуміти, що вони - сторонні люди, зі своїми бажаннями і потребами.

Вправа " Моя територія"

Мама, діти, тато, бабуся – кожен з членів сім'ї оголошує себе окремою державою. Придумує собі назву, герб і встановлює кордон навколо себе (наприклад, мотузкою).

Захотілося зайти на територію іншого члена сім'ї? Доведеться домовлятися і питати дозволу. Можна навіть об'єднати з кимось кордони, але тільки шляхом дипломатії.

Пам'ятайте: найкраще тренування кордонів-шанобливе ставлення в сім'ї.

А тепер, коротка мотиваційна гра.

Вправа " Школа"

Беремо м'яч, кличемо сусідських діточок. І придумуємо питання. Наприклад: "для чого ходять в школу?"Кожен у кого виявиться м'яч відповідає (читати, вчитися, грати і т.д.). Це підготує дитину і знизить тривогу перед невідомим світом школи.

Дані рекомендації і вправи придумав не сам Комаровський, а психолог, автор книги "Культтерапія" Надія Железняк @iron_nerves.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський попередив про використання снодійних у малюків.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський попередив про небезпеку м'яких іграшок, Ви навіть не підозрюєте, хто живе всередині.

Також Знай. ua писав, що Комаровський розповів все про анемію, чим піднімати низький гемоглобін.