Чай незмінно асоціюється у нас зі спокоєм і затишком, а в деяких країнах чаювання — заняття на стику культури і мистецтва. Напевно, в світі немає жодної людини, яка не любила б цей напій. Величезна різноманітність чайних сортів і сумішей породжує спокусу випити чашечку цього чудового напою прямо зараз.

Але контролювати кількість споживаного чаю теж важливо, кажуть лікарі. Кожен любитель цього традиційного напою задавався питанням-А скільки чашок чаю можна випити в день, щоб це не позначилося на здоров'ї?

Чай, фото pxhere
Чай, фото pxhere

Натуральний заварний чай містить багато корисних компонентів і антиоксидантів, він позитивно впливає на нервову систему. Але людям з підвищеною нервовою збудливістю варто пити чай дуже акуратно, відстежуючи реакцію організму. Варто відзначити, що велику концентрацію кофеїну містить зелений чай, тому варто обмежитися однією-двома чашками в день. Особливо це потрібно враховувати людям з підвищеним тиском, безсонням, психічними розладами. В такому випадку краще віддати перевагу трав'яним чаям, наприклад, ромашковому, з шипшини, імбиру, обліпихи або женьшеню.

Не забувайте, що чай має сечогінний ефект, тому обов'язково крім чаю потрібно пити і чисту мінеральну воду близько 30-40 грам на 1 кілограм маси тіла.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше доктор Євген Комаровський розповів, як правильно поїти дітей фруктовим соком і з якого віку можна починати вводити його в раціон.

Також Знай.uа повідомляв: Правильне харчування в офісі: як "білим комірцям" не зіпсувати собі здоров'я і життя.

Крім того, вам буде цікаво: скинути вагу можна без дієт. Правило тарілки для схуднення і здоров'я.