Жінкам варто пам'ятати не лише про свій зовнішній вигляд, а й про здоров'я, репродуктивне зокрема. Існує дев'ять основних продуктів, які допоможуть зміцнити жіноче здоров'я.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише видання "Отож"

Продукти для жіночого здоров'я:

1. Соя - для запобігання сухості піхви. Жінки можуть відчувати дискомфорт, через менопаузу, пологи, грудне вигодовування чи навіть деякі ліки, коли рівень естрогену низький. Саме у таких випадках виручить вживання соєвих продуктів, наприклад, едамаме або тофу.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

2. Журавлина - для запобігання інфекції сечостатевих шляхів. Ця ягода містить фруктозу і речовини, які перешкоджають прилипанню бактерій до стінки сечового міхура.

Шпинат, фото: Pixabay
Шпинат, фото: Pixabay

3. Шпинат для поліпшення оргазму. Магній, який міститься у шпинаті, покращує кровотік.

4. Грецький йогурт - для збалансування рівня pH. Натуральний грецький йогурт містить пробіотики.

5. Устриці, які є афродизіаками і не тільки. Крім того, вони допомагають при сухості у піхві. Устриця також бореться з інфекціями і допомагає врегулювати менструальний цикл.

6. Жирна риба, щоб полегшити ПМС. Протизапальні сполуки омега-3 жирних кислот, які містяться у рибі (лосось, тунець) допомагать почуватись краще у цей період.

7. Яблука для збільшення сексуального бажання. У цих фруктах міститься речовина, яка виробляє жіночий статевий гормон естрадіол.

8. Ферментовані овочі - щоб зменшити кількість дріжджових інфекцій. Квашена капуста або кимчи допоможуть регулювати рівень здорових бактерій і підтримувати кислотний рівень pH.

9. Солодка картопля - для зміцнення стінок піхви. Овоч має вітамін А, який допомагає зміцнити м'язові тканини.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", з пенсій українців можуть відрахувати до 50% від загальної суми: нюанси стягнення

Також "Знай.ua" писав, що як розрахувати розмір майбутньої пенсії: у ПФУ розповіли про електронні послуги