При появі перших ознак ГРВІ необхідно слідувати простій схемі дій і з'ясувати, чи може це бути COVID-19. Важливо знати, що основними симптомами коронавірусу є лихоманка, кашель, задишка, утруднене дихання.

Читайте Знай в Google News!

При появі перших симптомів потрібно відразу дзвонити своєму лікарю, з яким у вас підписана Декларація. При необхідності лікар направить до вас мобільну бригаду для тестування на COVID-19. Вам не потрібно самостійно шукати, де зробити тест, і ви не йдете в лабораторію самостійно.

За викликом лікаря до вас додому зобов'язана приїхати мобільна бригада. Вона бере у вас зразки для тестування і відправляє їх в лабораторію.

Коронавірус, Фото: Reuters
Коронавірус, Фото: Reuters

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Результати з лабораторії повідомлять вашого лікаря. У разі, якщо діагноз підтвердиться, то лікар призначає лікування і дає призначення про самоізоляції. Однак так діють за умови, що перебіг хвороби легке.

У разі, якщо у вас критичний стан (утруднене дихання, висока температура), то телефонуйте 103. Якщо за рішенням мобільної бригади екстреної допомоги вам не потрібна госпіталізація, то вам нададуть медичну допомогу на місці і рекомендації з приводу самоізоляції. Також бригада ЕМП направить до вас мобільну бригаду для збору зразків на тест.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Бабкін, Падалко, Кравець зізналися, скільки витратили на лікування Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, Київ накрила хвиля самогубств через коронавірус.

Також Знай. ua писав, що як не захворіти на ГРВІ, симптоми і способи лікування.