Багато хто з нас бояться навіть невинного надрізу на подушечці пальця заради аналізу крові, а вже тим більше — уколів у вену. Логікою розумієш, що це потрібно і не боляче, а по шкірі все одно біжать гаденькі мурашки.

У зв'язку з цим виникає закономірне питання - а чи можна дізнатися свою групу крові без здачі аналізів?

Тут ми змушені вас засмутити-зовсім без забору крові визначити групу не вийде. Однак спосіб зробити це швидко, не відправляючи аналізи в лабораторію, вже придуманий. Про це розповіла Юлія Ткаченко, що представляє BestDoctor.

аналіз крові, фото Getty Images
аналіз крові, фото Getty Images

Єдиний випадок, коли можна з упевненістю говорити, що у людини перша група крові, це якщо перша група у обох її батьків. З іншими групами крові така закономірність не працює. Наприклад, якщо у мами і тата II група, то у дитини може бути як II, так і I.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Існує експрес-тест на визначення групи крові. Він не дає 100% точності, але часто застосовується в медичних установах на першому етапі аналізів. Зазвичай невеликі обсяги крові змішують прямо на планшеті з парою реактивів, а потім оцінюють, в який з плашок спостерігається осад. Знайти такого роду тест-системи в продажу не складе труднощів, проте більш точними є результати при аналізі венозної крові, а не взятої з пальця.

У лікарнях зазвичай використовують двоетапний тест, якщо після виконаних етапів групи крові не збіглися, буде потрібно повторний аналіз. За рахунок цього вдається запобігти помилкам, адже ті за умови необхідності переливання крові можуть виявитися фатальними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Максим Степанов заявив про те, що в Україні поки не планують вводити локдаун.

Як повідомляв портал Знай.uа, пенсіонерку з ковидом кинули помирати вдома.

Також Знай.uа писав, що в інфекційних відділеннях лікарень Харкова більше не залишилося вільних місць.