Антибіотики не можуть вилікувати вірусну пневмонію. При вірусі вони не зменшують, а лише збільшують ускладнення.

Читайте Знай в Google News!

Про це, а також про те, як все-таки лікувати вірусну інфекцію, розповів відомий лікар Євген Комаровський.

Він підкреслив, що лікування вірусних інфекцій відрізняється від лікування бактеріологічних. За його словами, більшість ГРВІ та грипу проходить без антибіотиків.

"У нас є дуже обмежена кількість противірусних препаратів. Для більшості їх ще не придумали. Щодо коронавірусу, поки ліків, які можуть пригнічувати збудника хвороби, немає. Деякі засоби продемонстрували вкрай помірну реакцію, але їх рекомендують не всім", - сказав Комаровський.

Він підкреслив, що при вірусній інфекції, головне завдання - допомогти організму самостійно впоратися з хворобою. Важливо не допустити дефіциту кисню, забезпечити в приміщенні повітрообмін, не допустити дефіциту рідини в організмі і енергетичної недостатності.

"Тобто, іноді пити солодку рідину або капати розчини глюкози. Як з'ясувалося, при коронавірус, дуже суттєвий момент - це порушення згортання крові. З вірусом ми нічого зробити не можемо. Наша імунна система без сторонньої допомоги справляється з великою кількістю інфекцій, в тому числі з вірусними ", - додав лікар.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Він порадив не нервувати, а створити умови, які допоможуть імунній системі.

"Лікувати - це не приймати ліки, а створювати нормальні умови. Одягніться тепліше, температура в будинку 18-20 градусів, вологість - 40-60%, провітрювання, зволоження носових входів сольовими краплями, рясне пиття. Якщо відчуваєте задишку - звертайтеся до лікаря" - сказав Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський відповів на головне питання про коронавірус

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський заявив, що не влада повинна розповідати про карантин вихідного дня

Також Знай.ua писав, Комаровський пояснив шкоду антибіотиків при пневмонії