У кожному будинку на кухні зберігається запас приправ та спецій, які необхідні для приготування страв. Однак деякі з них можуть становити небезпеку для організму. Наприклад, чорний перець. Про це повідомляє портал lady.

Чорний перець надає стравам особливого аромату і пікантного смаку, а також має ряд корисних властивостей. Однак він не рекомендується до вживання багатьом людям. Зокрема, тим, хто страждає від виразки шлунка чи кишечника, гастриту, ерозії стравоходу та інших захворювань шлунково-кишкового тракту.

Спеції. Фото: скрін youtube
Спеції. Фото: скрін youtube

Дієтологи відзначають, що пекучі алкалоїди, які містяться в перці, надають стимулюючу дію на слизову оболонку шлунка, чим посилюють подразнення, запалення і відповідно больові відчуття.

Також фахівці попереджають про небезпеку чорного перцю для людей, які страждають на хронічний цистит. У спеції міститься капсаїцин, який може призвести до загострення недуги або спровокувати запалення сечівника.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Спеції. Фото: скрін youtube
Спеції. Фото: скрін youtube

Навіть при звичайній застуді краще відмовитись від чорного перцю в їжі, навіть якщо без нього буде не так смачно. Приправа дратує слизову і може посилити біль у горлі, який і без того буває нестерпним.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, реальна загроза здоров'ю: з якого посуду не можна пити каву і чай - перетворює напій на отруту.

Також наш портал інформував, живіт скрутить так, що не розігнетеся: медики розповіли про побічні ефекти від популярної каші.

Крім того, ми писали, ароматні та смачні, але не завжди безпечні: чому їстівні гриби можуть бути небезпечними для людини.