Деякі продукти харчування, які можуть бути присутніми у щоденному раціоні більшості людей, мають негативний вплив на зір. Чим краще не зловживати, щоб окуляри не стали обов'язковим атрибутом, пише dailynews.kyiv.

Дієтологи заявляють, що вживання хліба на регулярній основі може негативно вплинути на зір, тому в повсякденному раціоні його кількість краще зменшити.

Перевірка зору. Фото: скрін youtube
Перевірка зору. Фото: скрін youtube

Втім, така небезпека криється лише у білих сортах хліба. Такий вплив на здоров'я очей має рафінований крохмаль, якого багато у складі таких продуктів. Через нього підшлункова залоза починає активнішими темпами виробляти інсулін, що у довгостроковій перспективі може обернутися проявом короткозорості.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Фахівці відзначають, що подібний ефект можуть мати й інші популярні продукти, наприклад кава, якщо сильно їм зловживати. Напій може призвести до звуження судин, що знижує кровообіг.

Також негативний вплив на здоров'я очей можуть чинити газовані напої, алкоголь, фастфуд.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, навіщо щодня потрібно їсти яйця та пити молоко: цього ви могли не знати, а ваш організм страждав.

Також наш портал інформував, цей фруктовий сік може угробити ваше здоров'я: коли корисний продукт перетворюється на отруту.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, втомитеся бігати по лікарях: чому не можна їсти на сніданок йогурти, фрукти і навіть круасани з кавою.