Продукти, які ми часто їмо, можуть становити реальну загрозу організму при повторній термічній обробці. Дієтологи перерахували найпопулярніші з них. Про це пише портал novosti24.

Фахівці попереджають, що деякі продукти після повторної термічної обробки не лише втрачають будь-яку користь для організму, але можуть стати небезпечними для здоров'я.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Серед таких продуктів - гриби. Їх рекомендується їсти відразу після приготування та не розігрівати повторно. За словами фахівців, внаслідок впливу високих температур білки, що містяться в грибах, утворюють шкідливі сполуки.

Також слід бути обережними із рисом. Цю кашу розігрівати можна, але за умови правильного зберігання після приготування. Якщо тримати страву за кімнатної температури, то в ній можуть розмножитися небезпечні для організму бактерії. Зберігати рис варто тільки в холодильнику.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Мікрохвильовка, скріншот: Youtube
Мікрохвильовка, скріншот: Youtube

Яйця – джерело незамінних для людського організму білків. Однак продукт може становити небезпеку при повторному нагріванні - в ньому синтезуються небезпечні речовини, які не принесуть користі.

Крім того, при повторному розігріві небезпечними можуть бути популярні овочі - цибуля, буряк, селера. Вони часто зустрічаються у популярних стравах. Небезпека полягає в тому, що в овочах можуть бути нітрати, які при нагріванні перетворюються на нітрити, які є збудниками ракових нітроорганізмів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, зміцнить кістки, серце і не тільки: дієтологи назвали 5 причин додати до раціону виноград.

Також наш портал інформував, цю кашу порівнюють з отрутою: чому популярна страва несе загрозу здоров'ю людини.

Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.