В осінній період збільшується кількість гострих респіраторних захворювань. Тож цілком природне бажання захиститися від них.

Важливо пам’ятати, що це системна робота і не існує "чарівної" таблетки для організму. Зміцнити опір проти хвороби можна лише за допомогою комплексного підходу. Про те як це зробити розповіли в МОЗ.

Харчування

Першим і основним пунктом варто вважати збалансоване і регулярне харчування. Їжа – паливо нашого організму і від її якості залежить робота імунної системи. Якщо людина не отримує необхідних вітамінів та мінералів, імунітет не може боротися навіть з самим слабкими вірусами. Тому, обов’язково включити у свій раціон страви з білками, жирами та вуглеводами. Окрім того, вітаміни та мінерали у вигляді фруктів та овочів.

Дієта, харчування: фото doctorpiter
Дієта, харчування: фото doctorpiter

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Активність

Фізична активність також впливає на імунітет. Наше тіло призначене для постійного руху. За даними ВООЗ, брак фізичної активності підвищує ризик смерті від захворювань на 20%, а це не мало. Тож щотижня варто уділяти своєму тілу не менше 150 хвилин активності середньої інтенсивності.

Тренування для фігури. Фото: Youtube
Тренування для фігури. Фото: Youtube

Сон

Звичайно, який здоровий організм без повноцінного сну. Важливо спати принаймні 7 годин на добу. Якщо навантаження на організм велике, то навіть цього буде недостатньо для відновлення. Тому варто регулювати режим свого сну.

Безсоння. Фото: скрін youtube
Безсоння. Фото: скрін youtube

Куріння та алкоголь

Куріння збільшує ризик виникнення різноманітних захворювань та впливає на всі системи організму. Якщо всі системи уражені, імунітет не здатен виконувати свої функції на всі 100%.

Відмова від алкоголю позитивно вплине на всі сфери життя та здоров'я. Алкоголь – негативний фактор, який впливає на всю ЦНС людини. Це в свою чергу сприяє частому стресу, депресії та тривозі.

Нагадаємо, портал Знай інформував, чому краще не вставати вночі в туалет - чим це обернеться для вашого здоров'я і що кажуть народні прикмети

Раніше на порталі Знай повідомлялося, не буде грошей: МОЗ висунуло лікарням вимогу на мільярд

Також, наш портал інформував, страждає хребет, кишечник і це далеко не весь список: чим загрожує сидячий спосіб життя