Макарони є у раціоні буквально кожного з нас, при цьому дієтологи не бачать у цьому продукті нічого шкідливого. Головне – це обирати правильний сорт та знати, з чим слід поєднувати макарони.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпочатку варто визначитися з сортом – найкращими вважаються макарони з твердих сортів пшениці, тому що в них більше клітковини – 6,5 г на 100 г продуктів. Однією порцією можна закрити добову потребу.
Клітковина здатна контролювати рівень цукру та холестерину в крові, знижувати тиск. Також вона сприяє схудненню та налагоджує травлення.
Так, лікарі рекомендують заправляти макарони рослинними оліями до смаку, підійде соняшникова, оливкова або будь-яке інше. Це краще, ніж томатний чи вершковий соус, якими зазвичай заливають пасту. Рослинна олія має ненасичені жирні кислоти, тому її варто включити до раціону для зміцнення імунітету.
Також з макаронами добре поєднує овочеве рагу, адже у блюді багато вітамінів та мінералів. Крім того, обід вийде набагато ситніше. Ще можна додати гриби чи морепродукти.
А ось макарони по-флотськи часто їсти не варто через велику кількість насичених жирів. Слід мінімізувати вживання ковбаси, сосисок.
Раніше ми писали про те, що якщо ви не зробите це перед заморожуванням баклажанів і перців, то кусатимете лікті: золоте правило заготівлі на зиму
Як повідомляв Знай.ua, робіть це перед сніданком і ваш організм "скаже" вам дякую