Алкогольні напої в цілому не несуть користі, але окремі види особливого спиртного "боляче" б'ють по організму. Про це пише портал ua-novosti.

Експерти зазначають, що найнебезпечніші алкогольні напої - портвейн та херес. Справа в тому, що після них настає сильне сп'яніння та дуже важке похмілля. Цей алкоголь переганяє за показником сп'яніння міцніші напої – віскі, горілку тощо.

Алкоголь. Фото: скрін youtube
Алкоголь. Фото: скрін youtube

Херес і портвейн містять близько 20% алкоголю, що є найнебезпечнішою концентрацією. Цей обсяг алкоголю легко потрапляє в кровотік, на відміну від міцних напоїв, які за рахунок міцності пригнічують клітини шлунка і роблять надходження в кров повільнішим.

Ігристе вино також можна віднести до категорії "нещадного алкоголю". Газований алкоголь швидше поглинається організмом, тому сп'яніння приходить мало не миттєво.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Похмілля, скріншот: Youtube
Похмілля, скріншот: Youtube

За словами експертів, перелічені вище напої - найгірший варіант для застілля. Сп'яніння прийде швидко, а похмілля від них буде важким та тривалим.

Також під час свят слід пам'ятати, що склянка води, випита між алкогольними напоями, не допоможе залишитися тверезішими, а зовсім навпаки. Завдяки воді алкоголь лише краще всмоктуватиметься у кров.