Лікарка швидкої допомоги та експертка зі здорового способу життя Пунам Десаї з Нью-Йорка застерігає від використання чорного пластикового кухонного приладдя, оскільки воно може становити серйозну загрозу для здоров’я.

У своєму відео на Instagram вона пояснила, що цей вид пластику містить шкідливі хімічні речовини, здатні викликати рак та інші захворювання. Окрім онкологічної небезпеки, Десаї попередила про вплив цих речовин на гормональний фон організму.

За її словами, вони можуть викликати порушення в ендокринній системі, спричиняти нейротоксичність, що негативно впливає на роботу нервової системи, а також призводити до репродуктивних проблем і накопичувальної токсичності, яка з часом шкодить здоров’ю.

Уникнувши пластикового приладдя, лікарка сама перейшла на використання дерев’яних та нержавіючих металевих інструментів на кухні. Вона радить наслідувати її приклад, щоб мінімізувати вплив небезпечних речовин.

Популярні новини зараз
Пенсії українців почнуть "згорати" з 2025 року: експерт пояснив, як це зупинити Українцям дозволили отримати новий тариф на світло: з такою ціною платіжки скоротяться на 50% Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК
Показати ще

Десаї каже, що навіть повсякденні предмети, які ми використовуємо для приготування та вживання їжі, можуть приховувати загрозу, тому важливо обирати більш безпечні альтернативи для збереження здоров’я.

Нагадаємо, насичений колір повернеться: як врятувати одяг за допомогою того, що є на кухні

Раніше ми писали про те, що якщо вам мало місця на кухні, то ви наробили лиха: що потрібно викинути вже зараз

Крім того, Знай.ua повідомляв, кухні 1945 року знову стають популярними серед економних людей: чарівність та переваги