Сало їдять практично у кожній українській родині, а на святковому столі воно одне з найбажаніших. Однак мало хто замислюється, як шкодить здоров'ю цей продукт і який його вид найнебезпечніший.

Справді, у цьому продукті є чимало корисних речовин - вітамінів, поліненасичених жирних кислот, антиоксидантів тощо.

Солоне сало, скріншот: YouTube
Солоне сало, скріншот: YouTube

Також сало здатне зміцнювати здоров'я та запобігає раку, покращує обмін речовин. Цей список можна довго продовжувати.

Щоб отримати користь від сала, необхідно розбиратися в його видах - сире солоне, копчене, варене та смажене. Серед усіх корисно їсти лише сире несолоне сало, бо посол та варіння вбиває корисні властивості.

Популярні новини зараз
Вийдуть на пенсію навіть без робочого стажу: кому з українок доступний несподіваний привілей Скандал у Києві: паркінг у центрі міста будуватиме фірма-"одноденка" з 10 мільйонами статутного капіталу Продається на ринках та магазинах: в Україні з'явився на прилавках смертельно небезпечний продукт У всіх областях України: ТЦК запровадили важливі нововведення для військовозобов'язаних
Показати ще

Найшкідливіше - це копчене та смажене сало, адже при такій обробці з'являються канцерогени. Якщо їх багато вживати, це загрожує панкреатитом, холециститом, камінням у жовчному міхурі і високому рівні холестерину.

Дискомфорт в животі. Фото: YouTube
Дискомфорт в животі. Фото: YouTube

Втім, сире сало теж шкодить, але ж деяким людям. Його не рекомендується їсти при захворюваннях печінки, нирок, жовчнокам'яної хвороби, панкреатиті, холециститі.

Найкраще для вживання підійде несолоне сире сало, але в помірній кількості - не більше 2 шматочків на день.

Нагадаємо, що обережніше з тістечками та цукерками: розплата буде жорсткою та болісною.

Раніше ми повідомляли, що це все можна їсти? Дієтологи назвали найкорисніші види харчової солі.

Також стало відомо, що тягне на солоне - це не вагітність: як ваші улюблені продукти можуть стати сигналом про небезпеку.