Для багатьох людей м’ясо є звичним компонентом харчування з дитинства, однак існує чимало причин перейти на веганську дієту.

Надмірне споживання м’яса шкодить здоров’ю, навколишньому середовищу та сприяє жорстокому поводженню з тваринами. Про це повідомляє британське видання Eatthis.

Ціни на м'ясо, фото: fakty.com.ua
Ціни на м'ясо, фото: fakty.com.ua

Ось кілька важливих фактів, які варто знати:

  1. Гормони у м’ясі:
    М’ясо часто містить гормони, які використовують для прискорення росту тварин. Це може мати негативний вплив на здоров’я. Натомість рослинні альтернативи, такі як тофу чи едамаме, є безпечними та корисними.

  2. Ілюзія "вільного вигулу":
    Тварини на таких фермах усе одно стикаються зі стресом, скупченістю та жорсткими умовами транспортування. "Гуманність" часто є лише маркетинговим трюком.

    Популярні новини зараз
    Вистачить на гречку на хліб: пенсіонерам оформлять 570 грн надбавки З пенсійних карток гроші повертають до бюджету: кличте онуків зі смартфоном 4 знаки зодіаку чекає величезний успіх в 2025 році: хто ці щасливчики Долар по 47 чи вже по 50 гривень? Українцям оновили прогноз курсу валют на 2025 рік
    Показати ще
  3. Антибіотики та бактерії:
    Через використання антибіотиків у тваринництві зростає стійкість бактерій до ліків. М’ясо може бути зараженим небезпечними бактеріями, такими як сальмонела.

  4. Шкідливі речовини:
    Процес обробки м’яса може залишити в ньому забруднення. Належна термічна обробка — єдиний спосіб уникнути ризиків.

  5. Ризик раку:
    Червоне та оброблене м’ясо підвищують ризик розвитку раку молочної залози та товстої кишки. Навіть одна порція м’яса на день може значно збільшити ці ризики.

  6. Рослинні альтернативи:
    Рослини, такі як соя, кіноа та насіння чіа, забезпечують необхідний білок без шкоди для здоров’я.

  7. Серцево-судинні захворювання:
    Споживання тваринного білка пов’язане з підвищеним ризиком серцевих захворювань. Перехід на рослинний білок покращує стан серця.

  8. Настрій і психічне здоров’я:
    Веганська дієта допомагає знизити рівень стресу, депресії та тривоги, покращуючи загальне самопочуття.

  9. Профілактика інсультів:
    Раціон, багатий на фрукти, овочі та цільнозернові продукти, значно знижує ризик інсульту.

м'ясо
м'ясо

Перехід на рослинний раціон не лише покращує здоров’я, але й сприяє більш етичному та екологічному способу життя.

Крім того, Знай.ua повідомляв, на котлетки потрібно 300 грн: супермаркети оновили цінники курятини, яловичини та свинини

Також наш портал інформував, хвороби, які "не дружать" із салом: важливі поради від лікарів до, яких треба прислухатись

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що свининою не варто зловживати: медики попередили про наслідки