Зима – чудова пора року, але для того, щоб не захворіти, варто готуватися до неї заздалегідь. Лікарі кажуть, що з настанням зимового періоду раціон має бути різноманітним.

Окрему увагу слід приділити імбиру. Він активізує захисні сили організму, щоб боротися із хворобами шлунка та дискомфортом.

Мед. Фото: скрін youtube
Мед. Фото: скрін youtube

Він допомагає позбутися набряків і послаблює біль у суглобах.

Імбир, фото myseldon
Імбир, фото myseldon

Популярні новини зараз
"Бусифікація" під забороною, але підрозділи виснажені: кого пошлють на "нуль" Сиділи без світла, а тепер ще й без газу: українців попередили про можливі обмеження Гороскоп на сьогодні, 20 квітня: неділя викликів і рішучості – кому посміхнеться удача, а кого чекають неприємні сюрпризи Пенсіонерам виплатять надбавки: скільки отримають у квітні
Показати ще

Часник

Усі знають про його надзвичайну ефективність для зміцнення імунітету. Але він також нормалізує кров'яний тиск, регулює рівень цукру на крові, нормалізує процеси травлення.

Куркума

Куркума - найкраща і найкорисніша спеція, яка може стати в нагоді особливо в зимовий період. Вона позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи.

Куркума, скріншот: YouTube
Куркума, скріншот: YouTube

Мед

Мед – природний антиоксидант, що має антисептичні властивості. За статистикою, ті люди, які вживають його навіть невелику кількість, щодня мають укріплену імунну систему. Але з ним слід бути обережним людям, які мають діабет.

Куркума з медом, фото mirhitrostey
Куркума з медом, фото mirhitrostey

Але варто не тільки включити до свого раціону продукти, необхідні для зміцнення імунітету. Слід також включити у свій режим дня спорт, прогулянки на свіжому повітрі та зменшити кількість алкоголю, жирної та переробленої їжі.

Нагадаємо, що вчора було +7, а завтра вже -5: як гіпертонікам впоратися з температурними гойдалками.

Раніше ми повідомляли, що печія, відрижка та біль у шлунку: коли це може свідчити про рак.

Також стало відомо, що вдень нормально, а вночі задихаєтесь: чому кашель загострюється у темну пору доби.