Експерти в галузі харчування попереджають, що не всі види риби є безпечними для вживання, і радять виключити кілька популярних сортів зі свого меню, щоб уникнути серйозних проблем зі здоров'ям.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Деякі види риб можуть бути насичені небезпечними токсинами, важкими металами, антибіотиками або гормонами, що використовуються при їх вирощуванні, і це може призвести до серйозних отруєнь або навіть хронічних захворювань.
Пангасіус
Найбільш небезпечним вважається пангасіус, який вирощується у забрудненій річці Меконг. Риба може містити токсичні речовини, такі як поліфосфати та канцерогенний нітрофуразон, а також кишкову паличку. Це підвищує ризик отруєння і проблем зі здоров'ям. Рекомендується обмежити споживання пангасіуса до одного разу на місяць і добре його проварювати перед приготуванням.
Кафельнік
Кафельнік — риба з високим вмістом ртуті, що небезпечна для дітей, вагітних та годуючих жінок. Чоловікам можна вживати до 100 г на місяць, але тільки з Середньої Атлантики. Більше — небезпечно, тому краще обмежити споживання.
Сом
Сом може бути шкідливим для здоров'я, оскільки в деяких країнах його годують гормонами та антибіотиками для швидшого росту, що може призвести до накопичення небезпечних хімічних речовин у рибі.
Сарпа Сальпа
Сарпа сальпа — риба з психотропними властивостями, схожими на ЛСД. Вона була використана в ритуалах Полінезії і в арабських країнах відома як "риба, яка дарує мрії". Хоча вона є делікатесом, її вживання може спричинити галюцинації та інші побічні ефекти.
Нагадаємо, як розморозити рибу без ризику її зіпсувати: три перевірені способи
Раніше ми писали про те, що до Нового року будуть готові: рецепт домашніх шпрот із мойви, точно смачніші, ніж магазинні
Крім того, Знай.ua повідомляв, ціни на ікру в Україні злетіли: за 100 грамів просять до 500 гривень