Багато хто кладе хліб у морозилку, щоб він не псувався, але виявляється, що цей метод має ще один цікавий бонус – хліб стає кориснішим.

Чому заморожений хліб корисніший?
Після заморожування у ньому зменшується кількість засвоюваних вуглеводів. Коли скибочку розігрівають, частина крохмалю перетворюється на пробіотичну клітковину. Це не лише покращує травлення, а й допомагає підтримувати стабільний рівень глюкози в крові, пише MARCA.

До того ж, після заморожування і підігріву крохмаль краще засвоюється, що знижує ймовірність здуття живота та дискомфорту в кишківнику.

Через що виникає біль в лівому боці
Причини болю в лівому боці, vam3d

Як правильно заморожувати хліб?
Експерти радять одразу нарізати буханець на скибочки, щоб потім розморожувати потрібну кількість. Найзручніше підігрівати їх у мікрохвильовці або підрум’янювати в тостері.

Популярні новини зараз
Стрілки назад на годину: коли і чому будемо переводити годинник і що треба врахувати українцям Централізоване опалення скасовують: що це означає для квартир 3 робочі дні замість п’яти: Україна готується до найгучнішої трудової реформи ТЦК масово мобілізують пенсіонерів у жовтні: кому варто готуватись
Показати ще

Мікрохвильовка, скріншот відео
Мікрохвильовка, скріншот відео

Однак варто пам’ятати, що повторно заморожувати хліб не можна, адже це псує його структуру та смакові якості.

Морозилка. Фото Freepik
Морозилка. Фото Freepik

Чи впливає заморожування на калорійність?
Попри зміну структури вуглеводів, калорійність хліба залишається незмінною. Тому, якщо ви стежите за харчуванням, важливо контролювати кількість спожитого продукту.

Таким чином, заморожування хліба – це не лише спосіб продовжити його свіжість, а й покращити його корисні властивості.

Раніше ми повідомляли, холодильник може нашкодити: які продукти краще там не тримати?

Як зберегти фрукти та овочі свіжими: прості поради для господинь - більш детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, картопля спокійно пролежить не лише до весни, а й до літа: секрет із простим фруктом.