Багато хто кладе хліб у морозилку, щоб він не псувався, але виявляється, що цей метод має ще один цікавий бонус – хліб стає кориснішим.

Чому заморожений хліб корисніший?
Після заморожування у ньому зменшується кількість засвоюваних вуглеводів. Коли скибочку розігрівають, частина крохмалю перетворюється на пробіотичну клітковину. Це не лише покращує травлення, а й допомагає підтримувати стабільний рівень глюкози в крові, пише MARCA.

До того ж, після заморожування і підігріву крохмаль краще засвоюється, що знижує ймовірність здуття живота та дискомфорту в кишківнику.

Через що виникає біль в лівому боці
Причини болю в лівому боці, vam3d

Як правильно заморожувати хліб?
Експерти радять одразу нарізати буханець на скибочки, щоб потім розморожувати потрібну кількість. Найзручніше підігрівати їх у мікрохвильовці або підрум’янювати в тостері.

Популярні новини зараз
Податкова зазирне у ваші рахунки: що насправді хоче влада Банальна помилка залишить без пенсії: ПФУ попередив літніх українців Пенсіонери мають право на додаткові 940 гривень: хто може збільшити свою пенсію Ліміт на пенсію в Україні: громадянам нарешті відповіли, чому обмежують виплати
Показати ще

Мікрохвильовка, скріншот відео
Мікрохвильовка, скріншот відео

Однак варто пам’ятати, що повторно заморожувати хліб не можна, адже це псує його структуру та смакові якості.

Морозилка. Фото Freepik
Морозилка. Фото Freepik

Чи впливає заморожування на калорійність?
Попри зміну структури вуглеводів, калорійність хліба залишається незмінною. Тому, якщо ви стежите за харчуванням, важливо контролювати кількість спожитого продукту.

Таким чином, заморожування хліба – це не лише спосіб продовжити його свіжість, а й покращити його корисні властивості.

Раніше ми повідомляли, холодильник може нашкодити: які продукти краще там не тримати?

Як зберегти фрукти та овочі свіжими: прості поради для господинь - більш детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, картопля спокійно пролежить не лише до весни, а й до літа: секрет із простим фруктом.