Лікар-дієтолог з Іспанії Єва Родрігес розповіла про їжу, яка може спричинити жирову хворобу печінки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВона зазначила, що поки що немає препаратів для лікування цього стану, який може призвести до цирозу або раку.
Найбільш шкідливі продукти для печінки, за словами медика, цукор, випічка з великою кількістю добавок (особливо з цукром та трансжирами), напівфабрикати та фастфуд. Вони сприяють скупченню вісцерального жиру у печінці.
Порушення роботи печінки можна помітити за такими ознаками, як постійна втома, нудота, надмірна вага, набряки, втрата апетиту та пожовтіння шкіри. Також печінки шкодить надмірне вживання солі.
У той же час корисні для печінки овочі з легкою гіркуватістю, наприклад, редис і баклажани. Є два типи жирових гепатозів. Алкогольний розвивається внаслідок зловживання алкоголем, особливо пивом.
Неалкогольна жирова хвороба печінки – дистрофія органу, яка може зашкодити інші органи. Ця хвороба може розвиватися без симптомів та мати серйозні наслідки.
Лікарі вважають, що тільки правильне харчування, регулярні фізичні навантаження, активний спосіб життя та відмова від шкідливих звичок сприяють ефективній детоксикації організму. Печінка, за їхніми словами, може успішно відновлюватись, якщо проблеми не пішли надто далеко.
Нагадаємо, що салат не врятує, якщо його псувати: як зробити здорову страву, а не набір порожніх калорій.
Раніше ми повідомляли, що звичні продукти можуть підірвати здоров'я: яка загроза чатує під час їжі.