Американські вчені з дослідницького інституту RTI International (Північна Кароліна) виявили в пиві наявність небезпечних сполук, які можуть становити серйозну загрозу здоров'ю. Дослідження опубліковано у науковому журналі Environmental Science & Technology.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці виявили пер- та поліфторалкільні речовини (PFAS) - так звані "вічні хімікати" - у 95% протестованих сортів табору та елю, популярних у Північній Америці та Європі. Ці сполуки вкрай стійкі, не розкладаються у природі і здатні накопичуватися в людини.
Медики пов'язують PFAS з підвищеним ризиком розвитку онкологічних захворювань, безпліддя, порушень у роботі щитовидної залози, печінки та нирок, а також із хворобою Альцгеймера.
На думку дослідників, головною причиною забруднення є вода, яка використовується під час пивоваріння. Хоча на виробництві зазвичай застосовується фільтрація, більшість систем очищення не розраховані видалення подібних речовин. Крім того, PFAS можуть проникати в напій через сировину - зерно, хміль, прянощі - або з упаковки, включаючи пляшки, банки та кеги.
Нагадаємо, раніше фахівці також повідомляли про наявність токсинів, канцерогенів та алергенів у складі популярного "дубайського шоколаду".
Нагадаємо, раніше захистить від раку та діабету: лікарі назвали напій, який врятує від тяжких хвороб .
Як повідомляв портал "Знай.ua", ТОП-7 продуктів для зниження тиску.
Також "Знай.ua" писав, які аналізи можна здавати не натще: розберемося без міфів, щоб не йти голодними в дольницю .