Наукові дослідження з Індії відкривають нові природні способи боротьби з похміллям.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПохмілля - це реакція організму на інтоксикацію, спричинену переробкою алкоголю. Симптоми включають головний біль, нудоту, спрагу, сухість у роті, підвищену чутливість до світла та звуків, слабкість та тремтіння. Незважаючи на схожість з проявами алкогольної залежності, похмілля — тимчасовий стан, тоді як алкоголізм є хронічним захворюванням, яке супроводжується постійною тягою до спиртного та втратою самоконтролю.
Вчені з Інституту хімічної технології в Мумбаї, проаналізувавши дані багаторічних спостережень і дослідів, дійшли висновку: певні натуральні продукти здатні ефективно полегшити симптоми похмільного синдрому - не гірше за спеціальні медикаменти.
За результатами досліджень фахівці склали перелік продуктів, які можуть допомогти організму швидше відновитись після надмірного вживання алкоголю. Серед них:
- помідори;
- огірки;
- твердий сир;
- вапно;
- груша,
- кокосове молоко.
Для більш вираженого ефекту індійські вчені рекомендують приготувати спеціальний детокс-коктейль, формулу якого вони протестували групі добровольців. Ось його склад:
- 65% грушевого сока;
- 25% соку лайма;
- 10% кокосового молока.
Такий напій сприяє відновленню водно-сольового балансу, насичує організм антиоксидантами та допомагає швидше позбутися токсинів.
Однак не всі звичні продукти однаково корисні під час похмілля. Вчені також вказали, чого слід уникати, щоб не погіршити стан. До списку небажаних продуктів потрапили:
- молоко,
- обкладинка,
- кава,
- яйця,
- часник,
- горіх мускатний,
- гвоздика.
Нагадаємо, раніше з чого насправді виробляють кукурудзяні палички та чи можна їх давати дітям.
Як повідомляв портал "Знай.ua", холодна вода у спеку небезпечна: названо напої, які не можна пити влітку.
Також "Знай.ua" писав, що один овоч може позбавити болю у суглобах: потрібно їсти постійно.