У аґрусі зосереджено багато цінних речовин при мінімальній калорійності. Ця ягода багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, передає Healthline.

Вирощування аґрусу, кадр з відео
Вирощування аґрусу, кадр з відео

При регулярному вживанні аґруса можна знизити рівень цукру в крові та стабілізувати артеріальний тиск. Існує кілька особливостей, які пояснюють, чим саме аґрус корисний як для чоловіків, так і для жінок.

Ягоди аґруса мають низьку калорійність і при цьому дуже корисні. В одній чашці об’ємом 150 грамів містяться вітаміни С, В5 та В6, а також такі елементи, як мідь (важлива для здоров’я серцево-судинної, імунної та нервової систем), марганець (підтримує обмін речовин, репродуктивну функцію та здоров’я кісток) і калій (укріплює клітини та забезпечує їх правильну роботу).

Хоча аґруса недостатньо для повного відновлення добової норми клітковини, якщо їсти приблизно 150 грамів ягід щодня, можна отримати близько 26% від її добової норми. Аґрус низькокалорійний - наукові дослідження підтверджують, що він не лише перешкоджає накопиченню зайвого жиру, а й допомагає його спалювати, сприяючи схудненню.

Популярні новини зараз
Навіть комуналку сплатити не зможете: Нацбанк посилив правила грошових переказів Не вважається поборами: школам дозволили брати гроші з батьків – за які послуги Пенсію можна збільшити в рази навіть без додаткового стажу: українцям підказали лайфхак Водії масово отримують штрафи після спілкування з патрульними: за що карають навіть без порушень
Показати ще

Клітковина, що міститься в аґрусі, допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові, запобігаючи різким коливанням. Крім того, завдяки певним хімічним процесам, цукор із кишківника після приймання їжі всмоктується в кров повільніше.

Диабет, фото: Вести.Наука
Диабет, фото: Вести.Наука

Аґрус містить лимонну кислоту, яка перешкоджає накопиченню заліза в клітинах організму. Регулярне вживання цієї корисної ягоди може знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера та інсульту.

Антиоксиданти та калій, присутні в аґрусі, сприяють укріпленню серця і судин, знижуючи ймовірність захворювань серцево-судинної системи. З тієї ж причини у людей, які регулярно включають ягоди в раціон, зазвичай знижується артеріальний тиск.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.