Експерти розповіли, яка частина курки вважається найтоксичнішою, і рекомендували виключити її з раціону.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці радять відмовитися від вживання курячої шкіри, оскільки вона практично повністю складається із жиру. Незважаючи на поширену думку про нібито високий вміст колагену, особливо в шкірі з грудок, стегон і гомілок, це не відповідає дійсності. Така їжа не приносить користі організму, але легко може позначитися на фігурі і навіть завдати шкоди здоров'ю. Крім того, на поверхні шкіри часто залишаються хвороботворні бактерії.
Також до списку небажаних для вживання частин курки потрапляють курячі легені. Навіть після ретельної термічної обробки можуть зберігатися небезпечні паразити. Вживання легень збільшує ризик зараження серйозними інфекційними захворюваннями.
Не менш шкідливими вважаються хвостова частина та куряча гузка. Професійні кухарі також не рекомендують їсти голови птиці – у цих частинах накопичуються токсини та шкідливі речовини.
На щастя, серед українців курячі голови та легені не мають особливої популярності. Тим не менш, якщо ви регулярно вживаєте куряче м'ясо, варто більш усвідомлено підійти до вибору його частин, крім потенційно небезпечних.
Нагадаємо, раніше щитовидка вам подякує за ці 4 продукти: в яких продуктах більше йоду .
Як повідомляв портал "Знай.ua", кому в жодному разі не можна їсти ці фрукти: кому і чому.
Також "Знай.ua" писав, що не така вже харчова: коли плівка стає ворогом їжі, а не захистом.