Стан кишківника безпосередньо впливає на роботу мозку, серця, а також на імунну систему. Зберегти його здоров’я можна, збільшивши частку фруктів у щоденному раціоні, пише Parade.

Біль у животі / фото: Pixabay
Біль у животі / фото: Pixabay

За словами гастроентеролога Еріка Юна з клініки Manhattan Gastroenterology, регулярне вживання овочів і фруктів сприяє збільшенню різноманіття корисної мікрофлори, що критично важливо для нормального функціонування травного тракту. Він зазначив, що існує один фрукт, який надзвичайно корисний для кишківника, але його рідко хто споживає - це ківі.

"Ківі може допомогти при закрепах і покращити перистальтику кишківника, оскільки містить як розчинну, так і нерозчинну клітковину", - пояснив фахівець.

Розчинна клітковина перетворюється на гелеобразну речовину, яка сповільнює процес травлення - це сприяє стабілізації рівня глюкози та холестерину в крові. Нерозчинна клітковина, своєю чергою, збільшує об’єм калу й прискорює проходження їжі через шлунково-кишковий тракт. Обидва види клітковини працюють у комплексі й відіграють важливу роль у формуванні здорового випорожнення.

Популярні новини зараз
Заберуть до 20% вашої пенсії: пенсіонерів застерегли від втрати частини грошей Гроші знайдуть на іншій карті: як з 1 серпня зміниться безготівкова оплата для всіх українців Пенсійний фонд виплачуватиме 2100 грн щомісяця: хто отримає допомогу Торкнеться клієнтів усіх банків: в Україні з 1 серпня нові правила розрахунку карткою
Показати ще

Юн також підкреслив, що ківі містить натуральний фермент актинидин, який допомагає розщеплювати білки та покращує травлення. Окрім ківі, цей фермент також міститься в ананасах, папаї, бананах, манго та інжирі.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Медична сестра й експертка з харчування Цзіін Лін додала, що для підтримання балансу кишкової мікрофлори важливо щодня вживати фрукти різних кольорів.

"Кожен колір часто містить унікальні поживні речовини та волокна, які сприяють росту й різноманіттю корисних бактерій у кишківнику. Наприклад, ягоди багаті на антиоксиданти, а банани містять пребіотичні волокна, які живлять корисну мікрофлору", - зазначила вона.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.