Усі ми звикли вважати вівсянку чудовим сніданком для підтримання здоров’я, а гречку - головною кашею у щоденному раціоні. Але існує ще одна крупа, яка за своїми властивостями перевершує обидві ці звичні каші. Йдеться про перловку. Про це пише ресурс "Радіо Трек".

Перлова каша, фото із соцмереж
Перлова каша, фото із соцмереж

Перлова крупа - це оброблене зерно ячменю, яке зберегло майже всі природні мікроелементи та має чимало корисних якостей. Довгий час вона залишалася незаслужено забутою, проте сучасні дослідження довели, що цей доступний продукт є справжньою знахідкою для організму.

Чому варто включити перловку до раціону:

Багатий склад вітамінів і мінералів. У ній містяться вітаміни групи B (B1, B2, B3, B6), а також магній, фосфор, залізо, цинк, мідь і марганець.

Популярні новини зараз
Росія атакує новими типами "шахедів": небезпека стала ще страшніша Термін до 31 грудня: пенсіонерів закликали зробити це, щоб не втратити пенсію Заблокують картку і оштрафують: скільки разів на місяць можна переказувати кошти Спишуть з картки всі гроші: у ПриватБанку терміново звернулися до всіх клієнтів
Показати ще

Бета-глюкани. Розчинна клітковина, здатна знижувати рівень "поганого" холестерину та зміцнювати серцево-судинну систему.

Високий вміст клітковини. Перловка надовго дарує відчуття ситості та допомагає контролювати вагу.

Підтримка імунітету. Антиоксиданти й амінокислоти, зокрема лізин, сприяють утворенню колагену та відновленню тканин.

Природний пребіотик. Забезпечує живлення для корисних бактерій кишечника, покращуючи його роботу.

Низький глікемічний індекс. Допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, що особливо важливо для профілактики діабету.

Захист серця і судин. Зменшує ризик розвитку атеросклерозу, гіпертонії та інсульту.

Протизапальна дія. Речовини у складі перловки допомагають знижувати рівень запалення в організмі.

Сніданок. Фото: скрін youtube
Сніданок. Фото: скрін youtube

У порівнянні з вівсянкою перловка містить більше бета-глюканів і магнію, а її клітковина засвоюється повільніше, завдяки чому енергія зберігається протягом усього дня.

На відміну від гречки, перлова крупа позитивно впливає на мікрофлору кишечника та має вищий вміст селену - важливого елемента, який захищає клітини від передчасного старіння.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.