Розмарин - це не просто спеція, а справжній природний лікар. Він очищує печінку, знижує рівень цукру та сповільнює старіння.

Його можна додати до м’яса, риби, супів, овочів чи навіть чаю і десертів – і отримати не лише аромат, а й користь для здоров’я, пише Kobieta w INTERIA.PL.

Розмарин допомагає організму краще засвоювати їжу, стимулює роботу жовчного міхура та підтримує слизову шлунка. Його екстракти знижують ризик виразок, покращують мікрофлору кишківника та пришвидшують травлення. Окрім того, ця зелена гілочка захищає печінку від впливу шкідливих речовин, у тому числі медикаментів.

Печінка. Фото: скриншот Youtube
Печінка. Фото: скриншот Youtube

Для тих, хто стежить за рівнем глюкози, розмарин стане природним помічником. Він уповільнює засвоєння вуглеводів і підтримує здоров’я підшлункової залози. А ще ця трава містить антиоксиданти, які зменшують запалення, борються зі старінням і захищають клітини від ушкодження.

Популярні новини зараз
Потові пастки: про що говорить підвищене потовиділення і як із цим впоратися ТЦК проводять нові "облави" – куди нагрянуть Українцям виплатять фінансову допомогу у серпні: хто та скільки може отримати Соціальна допомога для 60-річних: хто зможе отримати в серпні
Показати ще

Дослідження доводять, що розмарин не тільки підтримує серце та шкіру, а й покращує пам’ять і знижує рівень стресу. Його запах активізує роботу мозку, знімає напругу й допомагає краще спати.

Кіт спить із господарем, фото koshka.top
Кіт спить із господарем, фото koshka.top

Використовувати розмарин просто - додавайте свіжу зелень до страв, чаю або лимонаду. Або капніть кілька крапель ефірної олії у ванну. Він пахне так, що одразу хочеться вдихнути глибше. Виростити розмарин можна вдома — у звичайному горщику на підвіконні.

"Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця."

Раніше ми повідомляли, порушує роботу серця: вчені назвали найнебезпечніший час для прийому їжі.

Врятує від низки хронічних захворювань: лікарі назвали ягоду, яка знімає запалення - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, ці продукти краще їсти сирими: так вони зберігають максимум користі.