Осінь - час, коли на кухнях пахне корицею, гарячим какао і гарбузом. Цей яскравий овоч – не просто символ Хеллоуїна, а справжня аптека в помаранчевій шкірці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГарбуз здатний не лише прикрасити стіл, а й подарувати організму потужний заряд здоров'я.
Щит від хвороб
У гарбузі зібраний цілий арсенал корисних речовин: вітамін С, рибофлавін, фолієва кислота, натрій та потужні антиоксиданти. Все це разом допомагає захищати серце, знижує ризик хронічних захворювань та бореться із запальними процесами. Регулярне вживання гарбуза знижує ймовірність гіпертонії, ревматоїдного артриту і навіть уповільнює розвиток вікових недуг на кшталт хвороби Альцгеймера.
Яскравіше дивись на світ
За золотий колір гарбуза відповідає бета-каротин – пігмент, який в організмі перетворюється на вітамін А. А це означає, що пара скибочок гарбуза у меню – і ваші очі отримують потужну підтримку. Вітамін А разом з вітаміном С, Е та цинком допомагає знизити ризик вікової дегенерації жовтої плями майже на 35%.
Дружить з талією
Хороша новина для тих, хто стежить за фігурою: гарбуз є низькокалорійним продуктом. Усього 26 ккал на 100 грамів! Це означає, що ароматний крем-суп із гарбуза або солодка запіканка не залишать важкого сліду на терезах, але подарують почуття ситості та море корисних речовин.
Бонус від природи
Крім всього перерахованого, гарбуз покращує роботу травлення завдяки клітковині, підтримує імунітет і навіть допомагає шкірі довше залишатися пружною і свіжою - за це варто дякувати тим самим вітамінам і мінералам.
Нагадаємо, що зменште холестерин без ліків: 6 продуктів, які реально працюють.
Раніше ми повідомляли, що не принесе здоров'ю користі: дієтологи назвали найнепотрібніший вид хліба.