Україна затягує використання понад 24 мільйонів євро, які ЄС ще у 2013-2014 роках виділив на екологічні проекти у країні.

Про це заявив керівник відділу "Енергетика, транспорт та навколишнє середовище" Представництва Європейського Союзу в Україні Вальтер Треттон, повідомляє ВВС.

"Що сталося з коштами, спрямованими на бюджетну підтримку, а саме 24,3 мільйона євро? Ці кошти мали перебувати на спеціальному рахунку міністерства фінансів і спрямовуватися лише на охорону навколишнього середовища", - заявив пан Треттон.

Читайте також: Мінекології пропонує перетворювати торфовища на болота

"Ми у березні 2014 року перерахували останнє євро з цієї суми, а вони досі в казначействі й мінфіні. Вони в Україні, але не працюють на екологію", - додав керівник екологічних програм ЄС Представництва Олександр Клітко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Представники ЄС висловили сподівання, що мінекології найближчим часом розробить прозору програму використання тих грошей за призначенням.