Як зазначив у своєму коментарі експерт Віктор Пащенко, затримання Геннадія Корбана ніяк не пов'язане з виборами в Дніпропетровську.

Це пов'язано із закінченням передвиборчої кампанії в Києві та Чернігові, пише "Днепр вечерний".

За його словами, у правоохоронних органів існують доведені звинувачення Геннадія Корбана у тяжких злочинах, у тому числі вбивствах, тортурах, викраденнях людей, і вся доказова база була зібрана вже кілька місяців тому.

"Корбан в якості своєї лінії захисту обрав політику і вибори. Він брав участь у всіх можливих передвиборних кампаніях, прикриваючись виборами. Йому потрібен був імунітет, політичний захист від кримінальних злочинів, щоб в політиці сховатися від банального криміналу. Тому він перестрибував то в Чернігів, то до Києва. В цілому це ідея всього проекту партії "УКРОП", щоб у потрібний момент сказати, що кримінальні справи проти них - це політичне переслідування. Упевнений, що ми ще побачимо гучні затримання у цих справах, коли закінчаться вибори і у Дніпропетровську", - зазначив Пащенко.

Читайте також: Корбана затримала СБУ та відвезла невідомо куди

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

За інформацією правоохоронців, 31 жовтня 2015 року в Дніпропетровську був затриманий Геннадій Корбан. За наявною інформацією з СБУ, затримання проведено в рамках кримінальних справ, серед яких - серія викрадень людей: екс-міського голови Марганця Олега Бідняка; викрадення начальника юридичного управління Дніпропетровської міськради Олександра Величко, глави Держземагенства Сергія Рудика.

Також правоохоронцями розробляються схеми розкрадання Корбаном і Філатовим Фонду оборони країни на десятки мільйонів гривень через підставні компанії, через які були переведені в готівку гроші, що призначалися для допомоги бійцям АТО.