Лариса Козак, офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК та СП, розповіла про необхідність повідомляти про зміни в особистих даних, таких як одруження або народження дітей, протягом семи днів.

На сьогоднішній день необхідно особисто відвідати ТЦК та надати відповідні документи, що підтверджують зміни. В майбутньому планується впровадження можливості оновлювати дані дистанційно через мобільний застосунок, що значно спростить процес.

Черга у ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
ТЦК. Фото: скріншот: Youtube

Необхідність повідомляти про зміни обумовлена тим, що Реєстр військовозобов'язаних ще не повністю автоматизований і не має всієї необхідної інформації з інших реєстрів. Лариса Козак зазначила, що неповідомлення про зміни даних може розглядатися як окреме порушення, але якщо Реєстр зможе автоматично отримати цю інформацію з інших джерел, адміністративного стягнення не буде.

Реєстр військовозобов'язаних вже отримує дані з інших центральних органів виконавчої влади, але ця інформація поки що неповна. В майбутньому, автоматичне оновлення даних значно зменшить потребу в особистих візитах до ТЦК. Однак, зараз військовозобов'язані зобов'язані самостійно інформувати про будь-які зміни в своїх даних.

Популярні новини зараз
"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Військовозобов'язаним важливо своєчасно повідомляти ТЦК та СП про зміни в своїх персональних даних, таких як одруження або народження дітей, щоб уникнути можливих порушень та штрафів. Наразі це можна зробити лише особисто, але в майбутньому планується впровадження електронного оновлення даних, що значно спростить процедуру.

Нагадаємо, Ще одну категорію чоловіків забронюють від мобілізації: можуть не перейматися через ТЦК

Раніше ми розповідали, що У чоловіка троє дітей від різних жінок: як це вплине на його мобілізацію

Також, Відстрочка від мобілізації, коли є хворі батьки: адвокат пояснила нюанси