Влітку ідеальним напоєм багато хто вважає саме квас. Проте виявляється, що це не лише порятунок від спраги, а й лікувальний засіб.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"Властивості домашнього квасу подібні до кефіру, кислого молока та інших кисломолочних продуктів. У ньому є чимало вітамінів - групи В, Е, С, РР, мікроелементи, ферменти, вільні амінокислоти, молочна кислота", - пише 4mama.
За інформацією видання, натуральний якісний квас нормалізує мікрофлору шлунково-кишкового тракту, перешкоджає розмноженню шкідливих мікроорганізмів і покращує самопочуття. Крім того, він корисний для серцево-судинної системи, очищає від холестеринових бляшок капіляри, зміцнює імунітет.
Читайте також: 6 порад, як захистити свій автомобіль в спеку
Вітаміни групи В допомагають зміцнити нервову систему й уникнути депресивного стану. Квас покращує мозковий кровообіг й зір.
А от охочим схуднути необхідно випивати склянку квасу натщесерце. Це вгамовує перше почуття голоду і вберігає від переїдання.
Під час купівлі напою необхідно звернути увагу на етикетку - там обов'язково має бути напис про те, що це продукт бродіння. Всі вищеописані властивості має тільки такий квас. До його складу мають входити бактерії, квасне сусло, вода, дріжджі та цукор.