Північнокорейські науковці винайшли алкоголь, від якого немає похмілля. Як сказано в статті у державній газеті "Пхеньян Таймс", "витончений" напій не викликає вранці бажання морщитись, хоча й містить у собі 30-40% спирту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПовідомляють, що напій роблять з місцевого женьшеню інсам, вирощеного органічним методом, а також з в'язкого рису. Газета пише, що продукт "виділяє національний аромат", повідомляє ВВС.
Тедонганська харчова фабрика працювала над цим еліксиром роками. Інсам під назвою кесон-коре, з якого роблять напій, - це трава, якій приписують медичні властивості. За даними газети, гіркоти женьшеню і - найголовніше - ефекту похмілля вдалося позбутися завдяки тому, що цукор замінили паленим в'язким рисом. Напій "уже зареєстрований як національне науковий і технологічний прорив", сказано в статті.
Андрай Абрагаміан, який буває в Північній Кореї з діловими поїздками, розповів британському веб-сайту North Korean News, що напій з інсаму йому видався "непоганим", але він не назвав би його "смачним трунком". "У Північній Кореї виробляють деякі високоякісні алкогольні напої, але з мого досвіду, такої речі як спиртне без ефекту похмілля не існує ніде в світі", - додав бізнесмен.
Читайте також: Північна Корея запустила балістичну ракету у Японському морі
Нагадаємо, що восени 2015-го Центральне телеграфне агентство Північної Кореї повідомило, що вчені КНДР винайшли ліки під назвою "Кимдан-2", які нібито дозволяють організму боротися з інфекційними епідемічними захворюваннями. На тлі поширення коронавірусу MERS ЗМІ Північної Кореї заявляють, що ліки "Кимдан-2" здатні "вилікувати" не тільки MERS, але також і СНІД, лихоманку Ебола, атипову пневмонію, рак, склероз, простуду і безсоння.