Здавалося б, уже нікого не здивуєш технічними приладами в сфері військової розвідки.

Однак, нещодавно в мережі з'явилася шокуюча інформація про новий спосіб шпигунства, який розробив Китай.

війська КНР

Стало відомо, що розвідка КНР встановлювала шпигунські мікрочіпи в материнські плати, які назначаються для обладнання американських компаній. Як ви вже зрозуміли, мета їхнього використання полягала в шпигунстві і отриманні віддаленого доступу до пам'яті комп'ютера, повідомляє Bloomberg.

Окрім технічних засобів розвідувальна служба КНР втручалася у виробництво материнських плат за допомогою погроз, допитів і хабарів. Наприклад, на виробництві Supermicro, яке виготовляє чимало кількість плат в Китаї.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Процедура полягала в тому, що чіпи розміщували поруч з контролером, з метою отримання доступу до управління комп'ютером. Крім того, це давало можливість також зв'язуватися з іншими зламаними пристроями.

Крім цього, в мережі спливла інформація про те, що однією з компаній, що отримала прочіпованное обладнання з Китаю, була Super Micro Computer Inc. Компанія знаходиться в Кремнієвій долині, а також кілька років працює з китайськими постачальниками і постачає обладнання майже тисячі клієнтів в 100 країнах.

Цікаво, що така практика почалася ще в 2015 році, коли американська розвідка багато років перевіряла китайську техніку на наявність прослуховуючих пристроїв. Знахідки виявили в офісах Amazon і Apple. Але, звичайно ж, компанії, як і Super Micro Computer Inc., заперечують цю інформацію.

До слова, банки Китаю відмовляються проводити транзакції з участю російських компаній. Це відбувається з-за санкцій США та Євросоюзу. Про це повідомляє глава уряду Центробанку Росії в Китаї Володимир Данилов.

китайський банк

"Є проблеми, пов'язані з розширеною інтерпретацією поруч китайських банків обмежувальних заходів третіх країн щодо Росії. Комерційні банки КНР часто посилаються на санкції ЄС і США, що приводяться в якості причини відмови в обслуговуванні платежів клієнтів російських банків, які не мають підстав"

, - зазначає він.

Однак Данилов переконаний, що існуюча фінансова структура дозволяє забезпечувати потреби бізнесу.

Представник ЦБ відзначив, що кількість транзакцій в національних валютах – рублях і юанях поступово збільшується, хоча велика частина операцій, як і раніше, здійснюється в доларах.

Нагадаємо, американський уряд прийняв рішення припинити поставки сирої нафти Китай на тлі торговельної війни. Про це повідомляє видання Reuters.

Як повідомляв Znaj.ua, Китай і Російська Федерація прийняли рішення протистояти США і введеним ними санкціям. Така інформація була озвучена заступником міністра комерції КНР Фу Цзиїном, на слова якого посилаються російські ЗМІ.

Також Znaj.ua писав про те, що 12 російських компаній відчують на собі увесь гнів Трампа. Міністерство торгівлі США ввело нові санкції.