Американський уряд прийняв рішення припинити поставки сирої нафти Китай на тлі торговельної війни. Про це повідомляє видання Reuters.

Так у липні цього США відправили в Піднебесну 10,5 млн барелів нафти, за серпень постачання склали 9,7 млн бар., але вже у вересні в країну поставили всього 0,6 млн бар.

Отметим максимальний показник був досягнутий в травні - 13,9 млн. бар.

"Ми є одними з основних транспортувальників нафти з США до Китаю. До початку торгової війни справи йшли добре, але зараз все зовсім припинилося", - розповів президент компанії China Merchants Energy Shipping Се Чуньлин в кулуарах галузевій конференції в Гонконгу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вашингтон почав постачати нафту в КНР ще в 2016 році. Експорт американського сировини в КНР за минулий рік перевищив сукупний обсяг поставок в Британію і Нідерланди, проте для Китаю постачання горючої рідини із США не перевищують 3%.

Варто відзначити, що США ввели 25%-ві мита на товари, імпортовані з Китаю. Президент США Дональд Трамп звинуватив КНР в крадіжці інтелектуальної власності і неодноразово підкреслював, що йому не подобається дефіцит у торгівлі з Пекіном. Потім мита підняли ще на 16 млрд доларів.

Нагадаємо, 1 жовтня, повідомили про неймовірний підвищення ціни на нафту північноморської марки Brent, яка вперше з листопада 2014 року піднялася вище 83 доларів за барель. Про це свідчать дані торгів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", державний секретар США Майк Помпео заявив про вихід країни з американо-іранського договору про дружбу, який був укладений ще в 1955 році. Також державний секретар США зазначив, що даний договір був розірваний вже досить пізно, адже іранська влада не виконувала взятих на себе зобов'язань.

Також "Знай.uа" писав, одна з найсмішніших стратегічних дискусій сьогодні — дискусія про Нафтогазі. Подумайте тільки, вже 40 з лишком років існує ця труба.