Забавний і зворушливий випадок стався на аудиениції Папи Римського у Ватикані. Під час промови Понтифіка, зверненої до народу, на подіум, де сидів Папа Франциск, вискочив маленький хлопчик, і почав "бешкетувати", передає ВВС.

Спочатку він підбіг до ватиканського гвардійця, що стояв поруч з понтифіком у середньовічному костюмі і з алебардою в руці. Дитині терміново знадобилося посмикати охоронця за рукав і кілька разів оббігти навколо Франциска. Але спускатися зі сцени дитина не захотів. Прибігла мама хлопчика (або це була асистентка Папи – видання не уточнює), і спробувала відвести дитину, однак Франциск попросив залишити хлопчика, так як той нагадав йому про свободу перед Господом. Пізніше на подіум вийшла маленька дівчинка. Подія неймовірно розчулила Мережу, відео швидко поширилося по всьому світу. Коли-небудь ця дитина подорослішає і буде переглядати історичний момент.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Донбас отримав багатомільйонне подарунок від Папи Римського.

"Благодійна акція була проведена для того, щоб українці не відчували себе покинутими і самотніми, - повідомив апостольський нунцій в Україні, архієпископ Клаудій Ґуджеротті, - вона була спрямована на тих, хто став жертвами війни на сході України".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, на заклик Папи у благодійній акції взяли участь католицькі церкви Європи, які організували збір пожертвувань.

Церквам вдалося зібрати 11 мільйонів євро. 5 мільйонів додав Папа Римський зі своїх особистих фондів.

Також ми писали, що Папа Римський побачив в Європі Гітлера.

Глава Римсько-католицької церкви Папа Римський Франциск розкритикував популістські уряду і порівняв їх режим з Третім рейхом.

Цю інформацію повідомляє видання The Daily Mail.

Понтифік, під час виступу у Ватикані, закликав виховувати молоде покоління про світових війнах, щоб вони уникли помилок минулого і “знали, як поширюється популізм”. Як “найбільш очевидного прикладу” він привів нацистську Німеччину.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа",у неділю, 14 жовтня, у Ватикані до лику святих Католицької церкви зарахований Понтифік Павло VI, який займав Святий престол з 1963 по 1978 рік, а також шість інших блаженних Римо-Католицької Церкви.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Папа Римський Франциск заявив, що секс є "даром Божим". Про це повідомляє видання Vatican News. За словами Папи Римського, навіть у Біблії сказано, що Бог створив чоловіка і жінку за своїм образом і подобою, тобто не тільки Адама чи тільки Єву, а їх обох разом узятих.