Глава Римсько-католицької церкви Папа Римський Франциск розкритикував популістські уряди і порівняв їхні режим з Третім рейхом.

Цю інформацію повідомляє видання The Daily Mail.

Понтифік, під час виступу у Ватикані, закликав посвітляти молоде покоління у світових війнах, щоб вони уникли помилок минулого і “знали, як поширюється популізм”. Як “найбільш очевидний приклад” він привів нацистську Німеччину.

“Кризи породжують острах і тривогу. Німці проголосували за Гітлера. Гітлер не захоплював владу, його народ за нього проголосував, а потім він привів свій народ до краху” Тато Франциск

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, Папа Римський зазначив, що Біблія вчить мирян приймати біженців, але в той же час, він визнає, що кожна країна має право самостійно обмежувати їхню кількість.

“Для всієї Європи дуже важливо прийти до згоди з цього питання” Тато Франциск

Нагадаємо, 19 жовтня до Папи Римського Франциску на аудієнцію прибув голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон. Про зустрічі говорили ще задовго до неї. Також було відомо, що представник РПЦ прибуде на зустріч зі списку відвідувачів.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у неділю, 14 жовтня, у Ватикані до лику святих Католицької церкви зарахований Понтифік Павло VI, який займав Святий престол з 1963 по 1978 рік, а також шість інших блаженних Римо-Католицької Церкви.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Папа Римський Франциск заявив, що секс є "даром Божим". Про це повідомляє видання Vatican News. За словами Папи Римського, навіть у Біблії сказано, що Бог створив чоловіка і жінку за своїм образом і подобою, тобто не тільки Адама чи тільки Єву, а їх обох разом узятих.