Прикордонники не пустили в Україну чотирьох російських журналісток. Серед них – Анастасія Дроздова, Олена Ніколаєва, Юлія Нікітіна та Олена Владикіна.

Анастасія Дроздова належить до мережі журналістів-розслідувачів SCOOP. Олена Ніколаєва працює у виданні «Старая Русь». Юлія Нікітіна є журналісткою видання «Фонтанка», а Олена Владикіна – «Мой район», повідомляє «Громадське».

«Ми билися добу. До самої останньої хвилини. Мої півтори доби без сну, все як у фільмі "Термінал". Але у в'їзді в Україну мені все-таки відмовили. Спасибі команді Інституту розвитку регіональної преси, спасибі всім, хто підтримував і допомагав, чим міг. І, сподіваюся, до зустрічі одного разу!» - написала Дроздова на своїй сторінці у Facebook.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Користувачі зауважили, що раніше Анастасія Дроздова проблем із перетином кордону не мала.

«Ти туди майже як своя раніше їздила», - зауважила казахстанська журналістка Любов Цвілікова.

Напередодні в Україну не змогла потрапити журналістка російського телеканалу «Дождь» Євгенія Зобніна. Вона мала взяти участь у блог-турі по Донбасу.

Також перетнути кордон не вдалося артистові російського балету Андрієві Меркур’єву.

Як відомо, в Україні з 28 листопада запровадили воєнний стан у декількох областях. Мова йде про Вінницьку, Донецьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Сумську, Харківську, Чернігівську, Херсонську та Запорізьку області.

Нагадаємо, раніше ввели обмеження на перетин українського кордону для російських чоловіків. Із 30 листопада вступило в дію обмеження, згідно з яким закрили в’їзд для громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Тоді Президент України Петро Порошенко повідомив, що це зроблено з метою не допустити створення «приватних армій» Росією і не дати країні-агресору провести операції з підриву безпеки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у першу суботу грудня майже тисячі громадян Російської Федерації перетнула український кордон. Таку інформацію оприлюднила Державна прикордонна служба. Щоправда, з часу введення воєнного стану кількість таких осіб скоротилася втричі.

Також "Знай.ua" писав, що Україна розірвала майже півсотні договорів з Росією через агресію РФ у Керченській протоці. За словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, на черзі – Договір про дружбу та співробітництво.