Комп'ютерна система «Альфа-банку» дала збій, що призвів до проблем з безготівковими расчетами, а на банківських рахунках виник від'ємний залишок.

Представники банку підтвердили наявність проблеми, але не стали вдаватися в подробиці, повідомляє hromadske.ua.

Один із клієнтів банку сказав, що звернувся з проблемою безпричинного списання коштів з рахунку. В службі підтримки «Альфа-банку» пообіцяли повернення протягом трьох днів.

Причини проблеми і її масштаб поки невідомі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У прес-службі «Альфа-банку» повідомили, що технічні фахівці займаються вирішенням проблеми та намагаються вирішити ситуацію якомога швидше.

За даними Національного банку України, один із власників «Альфа-банку» - великий російський олігарх Михайло Фрідман.

«Альфа-банк» повідомил, що проблеми пов'язані з доглядом балансу по рахунку деяких клієнтів в мінус, але зараз всі системи і сервіси банку працюють у штатному режимі. Також у банку запевнили, що помилково списані кошти вже повернуті клієнтам.

«Сьогодні в першій половині дня банком виявлено дублювання деяких транзакцій по частині клієнтських рахунків, що призвело до некоректного відображення залишків на цих рахунках клієнтів. Ситуація була виправлена в 13:30», — повідомляють у «Альфа-банку».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у міжнародній холдингової компанії ABH Holdings, в яку входять "Альфа-Банк" (Україна) і Укрсоцбанк, виключили можливість продажу одного з банків групи, про це розповів, акціонер і член наглядової ради "Альфа-Банку" (Україна), голова ради директорів групи ABH Holdings Петро Авен.

Як повідомляв портал "Знай.ua" у Львові стався досить жорсткий і тривожний інцидент. З'явилася інформація, що група невідомих підпалила відділення двох банківських приміщень "Альфа-Банку".

"Знай.ua" писав, що житель Австралії Ден Сондерс розповів, як він обдурив банкомат і на деякий час забезпечив собі розкішне життя. Правда, щастя тривало недовго і совість змусила чоловіка добровільно здатися поліції.