Після завершення дії воєнного стану в Україні знято заборону на в'їзд в країну чоловікам з Росії. Але українські прикордонники як і раніше перевіряють громадян РФ в посиленому режимі.
Про це заявив прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Особливу увагу ми приділяємо громадянам 70 країн з переліку міграційного ризику, які в'їжджають в Україну. Росія тут на першому місці. Заборону на в'їзд чоловікам з РФ знято. Але Держприкордонслужба продовжує проводити контроль другої лінії з усіма громадянами Росії, уточнюючи мету їхнього візиту в Україну. Після цього приймається рішення про доцільність їх в'їзду в нашу країну", – заявив Слободян.
Він також підкреслив, що громадянам РФ, крім закордонного паспорта, можуть знадобитися і інші документи, які підтверджують мету візиту в Україну.
"З урахуванням загроз, що виходять від Росії, наші прикордонники можуть проводити контроль другої лінії, щоб з'ясовувати всі подробиці та обставини. Тому людині можуть знадобитися і інші документи, які підтверджують мету його візиту", – зазначив Слободян.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні оприлюднили механізм митного оформлення легкових автомобілів на єврономерах, які ввезли в країну до 25 листопада 2018. Процедуру розмитнення можна провести в будь-яких підрозділах митного оформлення ДФС з пред'явленням авто. Інформація про підрозділах митного оформлення є на офіційному сайті ДФС.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з-за різкого збільшення іноземних черг на українсько-польському кордоні в період новорічних та різдвяних свят, генеральне консульство України в Любліні рекомендувало мандрівникам уникати подорожей на автомобілі через кордон з Польщею.
"Знай.uа" писал, що в контрольних пунктах в'їзду-виїзду, розташованих на лінії зіткнення в районі проведення Операції об'єднаних сил, сьогодні вранці на в'їзд і виїзд перебували майже 500 автомобілів. Цю інформацію повідомили у прес-центрі Держприкордонслужби.