Поліція затримала водія у стані алкогольного сп'яніння. Цікаво те, що вміст алкоголю, який виявили в його крові, вважається смертельною дозою для людини.

Про це повідомила прес-служба патрульної поліції Київської області.

Провоохоронці зупинили водія у селі Білогородка Києво-Святошинського району. Вони звернули увагу на водія Renault, тому що він їхав з вимкненими фарами і різко маневрував від одного бордюру до іншого.

Після того, як правоохоронці зупинили порушника, він навіть не міг говорити. Чоловік вийшов з машини лише з допомогою патрульних. Водій пройшов тест на Драгері, який показав 5,0 проміле. Рівень алкоголю в крові чоловіка в 25 разів перевищував дозволену норму. Для людини це фактично була смертельна доза.

Допустимий для водіння вміст алкоголю в крові – 0,2 проміле. Згідно з прийнятою в усьому світі класифікацією, 0,2 ‰ – це практично нульова, найлегша ступінь сп'яніння – так звана доклінічна, безсимптомна. Така кількість алкоголю ніяк не відбивається на поведінці людини і в зовнішніх ознаках не проявляється.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що поліція затримала одного з стрільців, які важко поранилиправоохоронця в Харкові. Невідомі в масках напали на офіцера Нацполіціі Олексія Логвиненка. Чоловіка вдарили, після чого вистрілили у нього кілька разів та втекли на машині. Потерпілого з пораненнями голови і шиї доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.ua", викрадення автомобілів - це часте явище не тільки в Україні, але і у всьому світі. Викрадачі з кожним роком удосконалюють свої навички. Ми підібрали корисні поради, які допоможуть вам убезпечити свій автомобіль.

Також "Знай.ua" писав, що знаменитим викрадачем людей виявився колишній СБУшник. Замовниками злочину виявилися 56-річний житель тимчасово окупованій території Донецької області та його син, які одночасно є родичами потерпілого.