Російські прикордонники на озері Сиваш затримали двох українських рибалок.

Цю інформацію повідомляють "Крим.Реалії".

За словами співробітників ФСБ Росії, громадяни України "незаконно перетнули кордон", їх затримали в момент пришвартування до берега Криму.

"При огляді плавзасобів рибалок, на борту виявили близько 20 кг водних біологічних ресурсів кефалевих видів риб" йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Крім того, джерело зазначило, що українських рибалок затримали на 48 годин з метою підтвердження їхньої особистості. Російська ФСБ імен затриманих не назвала і, здається, не збирається.

Нагадаємо, що провокації, які Росія влаштовує на теренах Азовського моря - це ще одна форма економічної війни проти України. За фактом - повзуча анексія морського простору. Як повідомляє портал Рoliteka, про це розповів Олександр Вершбоу - колишній посол Сполучених Штатів в Москві, екс-заступник глави НАТО.

Так, експерт відзначив, що останні місяці ситуація в Азовському морі різко погіршилася, а зараз доводиться говорити про фактичну блокаду портів України.

Він додав, що швидше за все цей конфлікт є частиною стратегічного плану росіян по анексії Азовського моря, анулювання угоди 2004 року і дестабілізації на українському півдні.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", співробітники українського зовнішньополітичного відомства перевіряють інформацію про можливе затримання російськими прикордонниками бердянських моряків в Азовському морі.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що членів екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041", яких російські прикордонники затримали біля берегів анексованого Криму, можуть звинуватити у терористичній діяльності.