Російський військовий літак Іл-20 був збитий сирійською ППО.

Цю інформацію повідомили в Міністерстві оборони Росії, передає Telegram-канал 360tv.

За словами представників Міноборони, ізраїльські винищувачі F-16 прикривалися російським літаком.

Нагадаємо, в понеділок 17 вересня пізно ввечері, над Середземним морем був збитий російський літак Іл-20. Цю інформацію повідомляє "РИА Новости", посилаючись на Міноборони РФ.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У повідомленні говориться, що на борту літака знаходилися 14 військових. Під час атаки ізраїльських ВПС по провінції Латакія в Сирії пропав зв'язок з літаком. Пізніше стало відомо, що збройні сили Башара Асада збили Іл-20.

CNN, посилаючись на американських чиновників, повідомляє, що літак збила ракета, запущена силами Асада під час атаки ізраїльських ВПС по прибережним цілям в провінції Латакія. У спробі потрапити в ізраїльську ракету, сирійці збили дружній російський літак.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", російське Міністерство оборони анонсувало "гучне викриття" України стосовно аварії малайзійського Boeing на Донбасі в 2014 році. У Кремлі пообіцяли, що "грім гряне" в понеділок, 17 вересня.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував заяву РФ про трагедію з пасажирським літаком "Боїнг" Малазійських авіаліній, яка сталася у 2014 році на Донбасі. Турчинов назвав заяву РФ про те, що літак був збитий нібито українськими військовими, черговим фейком.