Національний банк оприлюднив проект структури валютного регулювання, яке набуде чинності 7 лютого 2019 року разом з введенням в дію закону "Про валюту та валютні операції".

Цю інформацію повідомляє FinClub.

На зміну 56 нормативно-правових актів у сфері валютного регулювання прийдуть 7 документів, які визначатимуть структуру і правила валютного ринку, а також інструменти стабілізації грошово-кредитного ринку.

"Розробка структури валютного регулювання - це перший крок до втілення закону "Про валюту та валютні операції" в життя. Далі ми будемо наповнювати їх змістом. При цьому проект кожної з постанов ми плануємо обговорити з банківським та експертним співтовариством" заступник голови НБУ Олег Чурій

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Закон "Про валюту та валютні операції" передбачає здійснення ряду кроків щодо лібералізації валютного регулювання, які будуть виконаними одразу після початку дії закону.

По-перше

Граничний термін здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами буде розширено до 365 днів (зараз він становить 180 днів).

По-друге

Буде скасований валютний нагляд для експортно-імпортних операцій на суму до 150 тис грн.

По-третє

Індивідуальні валютні ліцензії будуть скасовані. Замість них з'явиться система електронних лімітів.

По-четверте

Будуть скасовані санкції у вигляді припинення зовнішньоекономічної діяльності за порушення строків розрахунків.

По-п'яте

Буде дозволена онлайн-купівля іноземної валюти фізичними особами. При цьому на такі операції буде поширюватися аналогічний ліміт, як і на покупку готівкової валюти (зараз - до 150 тис грн в день в еквіваленті).

Нагадаємо, що Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на вівторок, 18 вересня. Так, курс долара в порівнянні з показниками в понеділок, 17 вересня, впав на 28,12 гривень.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", днями стало відомо про те, що з 28 травня 2019 року в продаж надійдуть нові банкноти, а саме на 100 та 200 євро.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що євро та долар подешевшали.