Заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час виступу на відкритих дебатах Ради безпеки ООН розповіла про катастрофічну ситуацію з кількістю жінок-військових, які загинули в результаті бойових дій на Донбасі. Про це повідомляє Politeka.

"За всі роки війни на Донбасі через окупантів загинули 92 жінки. Кілька днів тому, неподалік від окупованій Горлівки від мін загинуло троє дітей", — сказала Геращенко.

Раніше повідомлялося, що глава "ДНР" Олександр Захарченко був убитий бомбою, додатково обладнаною міні-камерою, яка дозволяла ідентифікувати мета.

Більш того, як стверджує чиновниця, перші загибелі жінок були зафіксовані ще в 2014 році.

"З 2014 року на Донбасі гинуть жінки-військовослужбовці. Кілька днів тому була вбита 19-річна Олеся Бакланова. Раніше, в лютому, загинула медична сестра Сабіна Галицька", — підкреслила вона.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"За роки війни вдалося звільнити чи знайти 258 жінок, які перебували в незаконних бандформування. На даний момент, ще 6 українок знаходяться в полоні. При цьому 21 жінка вважається зниклою без вести", — додала Геращенко.

Нагадаємо, раніше в понедельник 22 жовтня стало відомо про знищення українськими військовими опорного пункту російських окупаційних військ на Донбасі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", після зачисток Донецька свита Захарченко опинилася на підвалі "ДНР".

В окупованому путінськими бойовиками Донецьку тривають так звані акції "зачистки". У місті намагаються позбутися від усього, що пов'язане з колишнім ватажком "ДНР" Олександром Захарченко.

Також "Знай.uа" писав, що однією з основних завдань російської влади стає призначення на керівні посади "ЛДНР" так званих "ботаніків", які будуть зобов'язані інтегрувати Донбас до складу України.