У Києві розшукують небезпечного злочинця, його обвинувачують у груповому умисному вбивстві. На черговому засіданні Голосіївського суду його мали взяти під варту. Це 30-річний Андрій Йолкін, його світлини та прикмети поліція вже оприлюднила у мережі і охарактизувала втікача, як небезпечного та такого, що становить загрозу для суспільства.

Однак, через якийсь час підозрюваний Андрій Йолкін сам вийшов на зв'язок та повідомив, що їде до прокуратури. Про це інформує ТСН.

Батько розшукуваного розповів журналістам, що його син самостійно їде до прокуратури та не мав наміру переховуватись.

За словами чоловіка, його син зателефонував прокурору та попросив не ухвалювати жодного рішення щодо нього, адже він їде до прокуратури. За словами батька Йолкіна, поступок сина - не втеча, а акція незгоди з ухваленим запобіжним заходом – напередодні суд ухвалив рішення щодо зміни домашнього арешту на утримання під вартою.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

А вже за якийсь час Андрій Йолкін сам зателефонував журналістам та особисто підтвердив намір з'явитись у правоохоронних органах.

За його словами, він не збирався переховуватись від органів влади, а пішов на такий крок, аби привернути увагу до своєї справи.

"Я нікуди не збирався тікати. Я зробив все навмисно, щоб повернутись. Щоб всі почули мене, і побачили мене. Щоб всі знали, що вони (судді – ред.) роблять", - сказав Андрій.

Напередодні Голосіївський суд обрав Йолкіну більш жорсткий запобіжний захід – утримання під вартою замість домашнього арешту. Від початку судового процесу Андрій наполягає на своїй невинуватості та скаржиться на "цинічні дії суддів".

"Це була нота протесту проти свавілля, яке відбувається протягом шести з половиною років", - наголосив Йолкін.

Однак, як зазначає ТСН, у прокуратурі на запит журналістів повідомили, що про намір Йолкіна нібито з'явитись до органів нічого не знають і підозрюваний не намагався встановити контакт з правоохоронцями.

Нагадаємо, Андрій Йолкін втік з Голосіївського суду 6 грудня. Злочин, за який його судять, стався у 2012 році. Трьох співробітників міліції підозрювали в умисному вбивстві з метою заволодіння нерухомістю.
Вони всі ці роки не визнавали своєї провини. Сам Йолкін кілька років тому заявляв, що втікати не збирається, готовий відстоювати свою позицію і сам проводить власне розслідування за допомогою родичів і друзів, щоб встановити, як усе сталось.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові охоронець застрелив озброєного ножем покупця

Також Знай.ua писав, у Києві невідомі застрелили 39-річного іноземця.