23-24 січня в Брюсселі вперше відбудеться фестиваль українського кіно Ukraine on Film: Way to Freedom. Програму об'єднує тема боротьби за свободу.

Про це пише кореспондент "Знай".

На фестивалі покажуть "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, "Поводир" Олеся Саніна, "Гамер" Олега Сенцова та інші знакові фільми.

Фестиваль Ukraine on Film планують проводити щороку.

Відзначимо, що українське кіно на патріотичну тематику в Брюсселі представлять вперше.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Глядачі столиці Євросоюзу побачать гучну картину Мирослава Слабошпицького "Плем'я", яка зібрала понад 40 світових кінонагород, у тому числі чотири приза Каннського кінофестивалю і звання Європейського відкриття року за версією Європейської кіноакадемії.

На Ukraine on Film покажуть гучний фільм Олега Сенцова, українського режисера, засудженого в Росії до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі. У рамках програми відбудеться благодійний показ його дебютної кінострічки "Гамер". Частину виручених коштів від продажу квитків буде передана сім'ї Олега.

Про події Революції Гвдності розповість фільм "Все палає" - найкраща східноєвропейська документальна робота на фестивалі DOK Leipzig.

Читайте також: Свято кіноманів в кінотеатрі "Жовтень"

Також на фестивалі не обійдеться без кінокласики. Глядачі зможуть подивитися "Одинадцятий рік" Дзиги Вертова - експериментальну документальну картину про перемоги радянської влади в 1928 році. Фільм буде супроводжувати жива електронна музика від Антона Байбакова.

Зокрема на бельгійських екранах з'являться знамениті "Козаки" від анімаційної студії "Укранімафільм".

Покази відбудуться в брюссельському Центрі образотворчих мистецтв Bozar, який по праву вважається однією з найбільших престижних культурних організацій міста.