Російський банк ВТБ в Україні у серпні отримала рекордний збиток. Його втрати сягнули 14,6 млрд. грн. Цього місяця банк отримає до капіталізацію із центрального управління в Росії, повідомили в адміністрації банку вчора.

"Збитки банку, це не означає, що українці відмовилися від співпраці із російською фінустановою. Просто банк набрався неякісних кредитів і тепер йому ці кредити не повертають. Багато кредитів фінустанова оформлювала на територіях, які окупувала Росія. В українців там немає можливості їх погашати", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Читайте також Уряд не запровадив санкцій проти крупних російських банків

Російський банк ВТБ в Україні працює із 2005 року. 60,9% акцій цієї фінустанови належить державі Росія.

"Якщо в банка більшає збитків, він має збільшувати статутний капітал. Якщо нічим його збільшувати, банк оголошують банкрутом. ВТБ в Україні банкрутство не загрожує, бо вже є повідомлення на до фінансування банку з центрального офісу", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, ВТБ в Росії – другий за розміром активів і перший за розміром статутного капіталу банк.